Minsyam

Minsyam Minsyam Minsyam – Kenal Minsyam ?

Habbatus Sauda sangat popular di masa kini. Justeru itu pengamal Habbatus Sauda ini perlu tahu apa yang dicari. Ramai yang telah menyedari khasiat namun persoalan di sini ialah apa yang perlu dicari ?

Mungkin ramai yang tidak tahu akan active agent Thymoquinone (TQ). TQ ini adalah antioksidan yang bersifat anti-cancer, anti-bacterial, antimutogenic dan anti-inflammatory.

Selain dari TQ, active agent lain juga perlu seperti Dithymoquinone, Thymo Hydroquinone (THQ), Omega Fatty Acids dan Thymol.

Cold Press tidak semestinya ada TQ. Kualiti minyak dari biji pokok serta proses mengeluarkan minyak itu juga perlu untuk memastikan semua active agent yang disebut di atas sentiasa terpelihara. Minsyam sangat prihatin akan fakta ini dan kualiti Minsyam adalah keutamaan kami.

TQ juga dapat membantu mengeluarkan sisa dan toksin melalui urine.

Banyak research mengenai Habbatus Sauda telah dijalankan oleh Universiti ternama di merata dunia.

Apa yang research dapati?

  • Habbatus Sauda dapat mencegah jangkitan. Kajian ada menyebut tentang keberkesanan dan efektik habbatus sauda dalam melawan Gram-negative, Gram-positive, bakteria, virus-virus, parasit dan fungi.
  • Dapat membantu dan TQ ini didapati berkesan dalam rawatan arthritis, fibromyalgia, IBS, alergic dan asthma.
  • Boleh membantu menyihatkan jantung. TQ turunkan cholestrol jahat (LDL), total cholestrol dan blood pressure serta menstabilkan tekanan darah systolic dan tekanan darah diastolic.
  • Boleh membantu penyuburan orang lelaki. Ia dapat menguatkan sperma dan meningkatkan sperm count.
  • Boleh membantu menghilangkan kedut. TQ dalam Habbatus Sauda dapat menghilangkan kedut pada wajah dengan melembabkan kulit menjadikan kulit lebih fleksibel dan glowing.

Leave a Comment

Your email address will not be published.